Daca te confrunti cu matreata, nu folosi doar sampon antimatreata. Este bine sa alternezi cu unul reparator, pentru a nu-l lasa sa se usuce si sa se deterioreze. Si chiar daca ne vine greu sa credem este mai bine sa schimbam samponul o data la cateva luni, si nu sa folosim acelas fel de sampon ani la rand.

Nu sunt indicate aplicarile mai multor tratamente in aceasi zi, cum ar fi vopsirea parului si indreptarea lui ulterioara uscarii, deoarece aceste actiuni duc la o cadere a parului mai ridicata.

Evita sa dormi cu bigudiurile pe cap, chiar daca doresti sa economisesti tim. E recomnadat sa ti parul pe bigudiuri 3-4 ore cel mult, deoarece aceasta actiune supune parul si radacina acestiua la forte care il slabesc.

Nu evita sa porti palarii, sepci sau baticuri, soarele este unul dintre cei mai mari inamici ai parului, uscandu-l, decolorandu-l si facandu-l in acest fel casant.

Specialistii ne recomanda sa spalam parul de cel mult 3 ori pe saptamana, deoarece o spalare mai frecventa indeparteaza uleiurile naturale ale acestuia, devenind uscat.

Evita sa il piepteni atunci cand este ud, deoarece chiar si o uscare cu prosopul duce la distrugere. Cel mai indicat este sa-l lasam cateva minute dupa spalare sa se usuce de la sine.

Uscarea cu foehnul duce la incalzirea brusca a apei din firul de par, care provoaca aburi care duc la ruperea fibrei capilare. Poti folosi uscatorul de par atunci cant afara este mai rece si risti sa te tacesti, insa daca este cald, este recomandat sa il lasam sa se usuce natural.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și