“Au fost sincope pe drumurile naționale care s-au rezolvat. Probleme sunt pe DN18 Moisei – Borșa, unde firma constructoare a intrat în procedura insolvenței. Am primit o adresă din partea Primăriei Moisei, cum că nu au finalizat lucrările și am vorbit cu primarul de acolo, au făcut adrese către DRDP Cluj și CNAIR, sper să se rezolve lucrurile. Firma a intrat în faliment și datorită lucrărilor prost făcute de la Fărcașa, de la depozitul ecologic. Au mai fost probleme cu marcajele, indicatoarele pe drumurile naționale, dar s-au rezolvat”, a arătat Vasile Moldovan.

Prefectul de Maramureș susține că cei de la CNAIR trebuie să găsească o soluție și asta cât mai repede: “Pe Borșa – Iacobeni s-au făcut marcaje longitudinale și drumul e în stare bună. Cei de la Moisei ne-au transmis o adresă în care ne arată unele sincope care există pe acest drum, de la gurile de canal la borduri sau asfaltări”.

Contactat telefonic, primarul din Moisei, Toader Ștețcu, a declarat, pentru ziarul nostru, că s-a început remedierea problemelor apărute, însă trebuie găsite soluții pentru finalizarea reabilitării acestui drum.

“Au intrat în faliment și au rămas lucrări nefinalizate care acum sunt un pericol pentru moiseieni. Le-am atras atenția că nu au pus dale peste tot, iar dacă cade zăpadă și cineva își rupe piciorul sau ajunge în spital vor răspunde ei. Au venit în 6 decembrie să remedieze problemele, sper să o și facă. Nu știu ce se va întâmpla mai departe cu acest proiect, pentru că mai sunt lucrări de făcut. Și atunci trebuie alt proiect, alte licitații și asta durează. Nu știu dacă au drept de cesiune sau nu, că nu cunosc contractul. Cert este că pe Pecisna este pericol, acolo a fost făcut un dig mare, acum nu sunt puse acolo parapete și dacă este gheață cineva ar putea cădea cu mașina în râul Vișeu. Ei trebuie să semnalizeze aceste zone. Mai trebuie rezolvate accesele la proprietăți, semnalizări făcute etc”, a completat primarul Moiseiului, citat de axanews.ro

Citește și

loading...