Decizia DNA de a-l trimite în judecată pe Primarul municipiului Sighet vine ca urmare a faptului că Ovidiu Nemeș, cu complicitatea co-inculpatului Bărbuș Ioan, a dispus virarea unor sume de bani din bugetul local al Sighetului către anumiți avocați din Baia Mare pentru ca aceștia să reprezinte Primăria Sighet în diverse procese, cele mai multe dintre ele inutile sau pierdute de către Primărie.

Deși procesul tărăgănează de un an și jumătate, fiind amânat prin tot felul de tertipuri avocățești, acesta se apropie încet de final. La ultimul termen din 3 noiembrie a.c. au fost audiați în continuare martorii, cu excepția unuia: avocat Mihali Anișoara, consilier PNL Sighet, care a depus la dosar o adeverință medicală din care rezultă că era bolnavă la acea dată.

Instanța a luat act de această adeverință medicală, acordând o amânare scurtă de două săptămâni, citând-o pe d-na avocat Mihali la termenul din 17 noiembrie 2015, pentru a fi audiată în calitate de martor. Noi nu putem decât să îi dorim doamnei consilier PNL Anișoara Mihali însănătoșire grabnică, pentru a putea fi audiată și astfel procesul să se încheie. Publicul sighetean dorește să știe dacă, într-adevăr, acuzațiile aduse de către procurorii DNA se susțin și dacă Ovidiu Nemeș este sau nu vinovat în dosarul „Avocații”.

Sfârșitul de lună se anunță unul tumultos pentru primarul inculpat Ovidiu Nemeș, având termen atât în dosarul „Avocații” (17 noiembrie 2015), cât și în dosarul „Parcometrele” (19 noiembrie 2015). Conform unor surse din Justiție, Ovidiu Nemeș ar fi citat la audieri la DNA București tot în cursul lunii noiembrie a.c. în dosarul „Retrocedările ANRP”, alături de alte persoane. Reamintim, Gheorghe Nemeș apare alături de încă alte două persoane pe celebra listă de retrocedări ANRP, ocupând un fruntaș loc 12.

Surse din interiorul PNL București au declarat pentru Sighet 247 că cel mai probabil până la sfârșitul acestei luni, primarul inculpat Ovidiu Nemeș va fi demis de către conducerea centrală din funcția de președinte PNL Maramureș, din cauză că este trimis în judecată de către DNA în două dosare de corupție.

Poate nu este prea târziu pentru Ovidiu Nemeș să iasă onorabil din politică și să asculte de vocea străzii, prezentându-și demisia și din funcția de Primar al municipiului Sighet.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Citește și

loading...