„Este exclusă în acest caz povestea cu mafia lemnului. S-a stabilit cert că la locul incidentului au fost doar două persoane împreună cu pădurarul, iar deocamdată nu se poate formula o acuzaţie in personam. Dar pentru ceea ce s-a început urmărirea penală, de la început, şi din această cauză dosarul a fost exclusiv la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş şi nu are nicio legătură cu Târgu Lăpuş, este faptul că acolo noi am bănuit că a fost un ultraj. Respectivul pădurar a fost în exerciţiul activităţilor de serviciu, este o persoană care îndeplinea autoritatea de stat şi am bănuit că a fost agresat şi în urma agresiunii s-a întâmplat decesul. Acum trebuie să vedem dacă varianta pe care noi am bănuit-o de la început se confirmă sau nu”, a declarat pentru Adevărul, Bogdan Gabor, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Gabor a mai declarat că se poate stabili cu certitudine existenţa altor 2 bărbaţi în pădure, în momentul conflictului, în afara pădurarului Liviu Pop. Localnicii din Târgu Lăpuş au reclamat, imediat după moartea lui Liviu Pop, că mafia lemnului l-a ucis pe tânărul pădurar care a apărat codrul cu preţul vieţii sale. De asemenea, în ultimul mesaj pe care Liviu Pop i l-a transmis soţiei sale, o anunţa pe aceasta că l-a prins pe unul dintre hoţi şi că se află la intrare în pădure. Mai mult, localnicii au declarat sub protecţia anonimatului că unul dintre suspecţi, Nelu Petrişor Giurgiu, transporta cu diferite ocazii masă lemnoasă firmei familiei Muntean, cei care fac legea în pădurile din zona Târgu Lăpuş. Referitor la numărul de persoane pe care Liviu Pop le-a văzut ultima dată în viaţă, localnicii făceau referire la 3 bărbaţi, unul dintre aceştia fiind Nelu Petrişor Giurgiu, finul prim-procuroarei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş, un altul zis Iacobanu şi căruţaşul care transporta lemnele. De frica acestor bărbaţi, localnicii vorbesc cu jurnaliştii despre moartea pădurarului cu o singură condiţie: să nu le fie publicat numele. De frica acestora, şi familia lui Liviu Pop trăieşte în neputinţă. Mama pădurarului spune că nu are nicio informaţie din partea procurorilor şi că n-a fost căutată până acum de poliţişti. Femeii îi este frică de o eventuală răzbunare a celor care i-au omorât fiul, dar sunt încă în libertate.

Trei variante de lucru

Omor, ucidere din culpă sau autoaccidentare, sunt cele trei ipoteze de lucru pe care momentan procurorul le ia în calcul în cazul morţii lui Liviu Pop.

Citește mai mult pe Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și