Creşterea a fost susţinută de industria prelucrătoare (+7,5%) şi de cea extractivă (+6,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 6,0%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,8%), în industria bunurilor de capital (+10,7%), în industria bunurilor intermediare (+6,7%) şi în industria bunurilor de uz curent (+3,3%). Industria energetică a scăzut cu 5,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2013, comparativ cu semestrul I 2012, a crescut cu 6,0% datorită industriei prelucrătoare (+8,3%) şi industriei extractive (+5,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 6,4%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+12,9%), în industria bunurilor de capital (+12,3%), în industria bunurilor intermediare (+4,7%) şi în industria bunurilor de uz curent (+3,3%). Industria energetică a scăzut cu 5,1%.

În luna iunie 2013, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,7%, respectiv cu 5,7%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 5,0% ca serie brută, respectiv cu 7,6% ca serie ajustată.

În ceea ce priveşte luna iunie comparativ cu luna mai, creşterea de 0,7% a fost determinată de creşterea industriei extractive (+3,3%) şi industriei prelucrătoare (+0,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,3%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+2,2%) şi în industria bunurilor de uz curent (+1,4%) şi scăderi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-7,0%), în industria energetică (-0,7%) şi în industria bunurilor intermediare (-0,1%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,7% în iunie comparativ cu luna mai, ca urmare a creşterii tuturor sectoarelor industriale: industria prelucrătoare (+6,3%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,3%) şi industria extractivă (+5,1%).

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat următoarele creşteri: în industria bunurilor de capital (+7,7%), în industria bunurilor intermediare (+6,0%), în industria bunurilor de uz curent (+3,6%), în industria energetică (+2,7%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,8%).

În iunie 2013 comparativ cu aceeaşi lună din 2012, creşterea de 5% a fost determinată de creşterea industriei prelucrătoare (+6,0%) şi industriei extractive (+3,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 4,2%.

Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+9,6%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,3%), în industria bunurilor de uz curent (+3,2%) şi în industria bunurilor intermediare (+2,4%). Industria energetică a scăzut cu 0,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia a crescut cu 7,6% în iunie 2013 comparativ cu iunie 2012, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+11,0%) şi industriei extractive (+3,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu (-2,3%). Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la toate categoriile de bunuri: în industria bunurilor de capital (+13,8%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,4%), în industria bunurilor de uz curent (+5,0%), în industria bunurilor intermediare (+2,1%) şi în industria energetică (+0,1%).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet