├Äntre 2003 ╚Öi 2018 Nicolae Iuga a fost conferen┼úiar ╚Öi respectiv profesor universitar la Departamentul de ╚śtiin╚Ťe Socio-Umane al Universit─â╚Ťii de Vest ÔÇ×Vasile Goldi┼čÔÇŁ din Arad. ├Än prezent este Cercet─âtor ╚Ötiin╚Ťific asociat la Institutul de Filosofie ÔÇ×Constantin R─âdulescu-MotruÔÇŁ al Academiei Rom├óne ╚Öi membru al Uniunii Scriitorilor din Rom├ónia.

A scris ╚Öi publicat sute de eseuri ╚Öi articole, precum ╚Öi un num─âr de peste 20 de c─âr╚Ťi, dintre care 6 ├«n limbile francez─â, englez─â ╚Öi rus─â, ap─ârute la edituri prestigioase din str─âin─âtate.

Activitatea sa ╚Ötiin╚Ťific─â ╚Öi cultural─â a fost recunoscut─â ╚Öi apreciat─â cu numeroase premii, distinc╚Ťii ╚Öi medalii, dintre care am aminti:

ÔÇô Premiul ÔÇ×Ion PetroviciÔÇŁ al Academiei Rom├óne, decernat pe 15 decembrie 2017, pentru lucrarea Din istoria marilor idei etice ╚Öi pedagogice, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2015.

ÔÇô Medalia ÔÇ×Distinc╚Ťia cultural─âÔÇŁ, conferit─â de Academia Rom├ón─â ├«n anul 2019, pentru lucr─ârile din domeniul Filosofiei.

ÔÇô Medalia Ordinului ÔÇ×Mihai Vod─âÔÇŁ al Arhiepiscopiei Ortodoxe Rom├óne a Vadului, Feleacului ╚Öi Clujului, august 1919.

ÔÇô Crucea ÔÇ×Justinian ArhiepiscopulÔÇŁ conferit─â de Episcopia Ortodox─â Rom├ón─â a Maramure╚Öului ╚Öi S─âtmarului.

A mai primit premii ╚Öi distinc╚Ťii din partea mai multor universit─â╚Ťi ╚Öi institute de cercetare din ╚Ťar─â ╚Öi din str─âin─âtate.

De asemenea, este Cet─â╚Ťean de onoare al ora╚Öului S─âli╚Ötea de Sus ╚Öi al municipiului Sighetu Marma╚Ťiei.

La mul╚Ťi ani!

Citește și

loading...