Dirigintele a profitat de faptul că fata, care muncea ca să se întrețină, acumulase absențe la școală, scrie Libertatea.ro.

Inculpat și judecat sub control judiciar, profesorul în vârstă de 66 de ani a cerut instanței ca pe timpul judecatei să poată profesa.

El era profesor de la Colegiul pedagogic Ștefan Velovan din Craiova și i-a condiționat nota de favoruri sexuale unei eleve de clasa a XII-a.

Profesorul i-a spus direct fetei că este în interesul ei să facă acest lucru și că altfel ar putea avea probleme atât cu promovarea, cât și cu intrarea în examenul de bacalaureat.

În timpul unei discuții telefonice, după ce i-a sugerat prima dată acest lucru, eleva l-a pus pe profesor să repete ceea ce i-a cerut, iar în acel moment fata l-a înregistrat și a mers la Poliție, unde a depus plângere.

„Cu ocazia redării înregistrării convorbirii telefonice, s-a stabilit faptul că inculpatul îi solicita persoanei vătămate ca, în dimineața zilei de 24 mai 2022, orele 8.00, să se deplaseze în cartierul Craiovița Nouă, la adresa sa de domiciliu, pentru a susține o lucrare specială, explicându-i acesteia în același timp că lucrarea trebuie să fie în pat și întrebând-o dacă cunoaște ce face un bărbat cu o femeie în pat”, au consemnat investigatorii, conform Libertatea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și