Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în județul Cluj (72,57), iar cel mai scăzut, în județele Maramureș și Giurgiu (47,62). În Capitală, rata de promovare inițială este de 55%.

Cea mai mică notă obținută în maramureș este 3.

Dintre candidații care au promovat examenul, 57 au obținut note de 10, iar alți 339, note între 9,50 și 9,99. Cele mai multe note (4.683) s-au înregistrat pe tronsonul 8 — 8,99.

Dintre cei 10.764 candidați înscriși la începutul anului școlar au fost admiși să participe la proba scrisă doar candidații care au îndeplinit cumulativ condițiile prevăzute de metodologie, respectiv, efectuarea unui stagiu de predare în specialitatea postului de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs "Bine" sau "Foarte bine" și minim media 8 la cele două inspecții speciale la clasă desfășurate pe perioada anului școlar. Astfel, dintr-un lot de 9.917 candidați eligibili, s-au prezentat 9.196 (92,73%). 40 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă.

Afișarea primelor rezultate a avut loc sâmbătă, atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul dedicat, www.definitivat.edu.ro.

Contestațiile se pot depune, la centrele de examen, în intervalul 19-23 iulie. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie. Nota minimă de promovare a examenului este 8, se mai arată în comunicatul citat.

Începând cu anul 2013, Ministerul Educației Naționale a decis ca nota minimă de promovare a examenului național de definitivare în învățământ să crească de la 7 la 8. Cadrele didactice care promovează examenul național de definitivare dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!