Profesorii, instruiți pentru a identifica elevii drogați

În cadrul acestor sesiuni de instruire, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au oferit informații cu privire la modul în care drogurile pot influența starea fizică și psihică a consumatorilor. Profesorii au fost instruiți și cu privire la măsurile ce trebuie luate în situațiile în care suspiciuni privind consumul de droguri apar la elevi.

Sesiunile de instruire a profesorilor nu se opresc aici și vor continua și în lunile următoare. În plus față de instruire, acțiunile de prevenire a consumului de droguri vor include și ore de consiliere pentru elevi, precum și programe extrașcolare, cum ar fi programul „Școala Altfel”. Aceste eforturi sunt menite să contribuie la conștientizarea și prevenirea problemelor legate de droguri în rândul elevilor.

Critici și controverse

Cu toate că acțiunile de prevenire a consumului de droguri în școli sunt considerate necesare de către unii, alți directori de școli se tem că astfel de proiecte ar putea afecta reputația instituțiilor lor de învățământ.

Controversele privind implicarea școlilor în astfel de acțiuni rămân astfel un subiect de dezbatere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și