În Maramureş, până spre sfârşitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendinţa de creştere de la medii ale maximelor de 6 grade, spre medii de 10 - 11 grade şi ale minimelor, de la zero grade, până la 5 - 6 grade, valori cu mult mai ridicate faţă de mediile specifice perioadei.

Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre 4 grade, iar a celor nocturne de până la -2 grade, medii ce se vor menţine în general până la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea de precipitaţii se va menţine în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10 - 12 decembrie şi după data de 15 decembrie.

La munte, până spre sfârşitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendinţa de creştere de la medii ale maximelor de până la un grad, spre medii de 5 - 6 grade şi ale minimelor, de la -3 grade, până la două grade, valori cu mult mai ridicate faţă de mediile specifice perioadei. În a doua săptămână, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre -2 grade grade, iar a celor nocturne de între -6 şi -5 grade, medii ce se vor menţine în general până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine în general ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în a doua jumătate din interval.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și