Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații. Trebuie să spunem faptul că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

NOIEMBRIE. Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a ţării, posibil mai ridicate, local, în sud şi sud-est. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de normă în sud-estul şi local în sudul ţării, iar în restul teritoriului vor fi în general excedentare. În Maramureş, valorile termice ar putea fi apropiate de normal, iar cantităţile de precipitaţii ar putea fi peste mediile multianuale.

DECEMBRIE. Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a ţării, posibil mai ridicate, local, în sud şi sud-est. Precipitaţiile lunare vor fi în general peste normele climatologice, exceptând local estul, nordul şi vestul ţării, unde acestea vor fi apropiate de medii. În Maramureş, valorile termice ar putea fi apropiate de normal, iar cantităţile de precipitaţii ar putea fi, de asemeneam apropiate de mediile multianuale.

IANUARIE. Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând, local, regiunile nordice, nord-vestice şi centrale, unde acestea se pot situa sub media climatologică. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de norme în est şi sud-est şi se vor situa, în general, peste normele climatologice în restul ţării. În Maramureş, valorile termice ar putea fi sub normalul perioadei, în timp ce cantităţile de precipitaţii vor avea tendinţa de a depăşi mediile multianuale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet