Fostul director al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a avertizat, aseară, la Antena 3, că, așa cum se estimează în acest moment că vor fi lunile iulie – septembrie din punct de vedere meteo, există riscul ca, pentru agricultură, “să avem un an dezastruos, cu distrugeri severe ale culturilor agricole”, conform Observator.

Pentru lunile martie–mai, estimările sezoniere de la Centrul European pentru prognoză (ECMWF) anunţă cantități de precipitații apropiate de mediile multianuale în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul teritoriului vor prezenta o tendință spre excedent.

Aceleaşi estimări spun că vara lui 2017 vine, din punct de vedere meteo, cu temperaturi apropiate de normele climatologice în luna iunie și peste acestea în iulie și august, îndeosebi în zonele sudice, sud-estice și local cele vestice.

Din punct de vedere al precipitaților, în iunie 2017 vor fi apropiate de mediile multianuale în regiunile centrale și nordice, iar în restul teritoriului vor avea o tendință spre deficit.

Iulie și august 2017 vom avea deficit de precipitații în cea mai mare parte a țării, cele mai mici valori estimându-se a în special în zonele sudice și sud-estice ale țării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și