LUNI temperaturile vor fi mai mari decat ar trebui la aceasta data, in cea mai mare parte a tarii, dar in special in vest si nord-vest. In regiunile extracarpatice la amiaza temperaturile pornesc de la 3....4 grade, insa in Maramures se avanta spre 12 grade generoase. Cerul va avea in continuare innorari, ziua pe alocuri inca ploua putin si slab prin sud- vestul tarii, iar la munte sunt si lapovite sau ninsori. Vantul se arata si el mai alert prin sud-estul tarii si pe crestele montane.

MARŢI vremea rămâne caldă in regiunile vestice si nord-vestice, insa in rest vorbim despre temepraturi apropiate de cele normale la sfarsit de iarna. Vor fi, deci, valori de la 1...3 grade in Moldova pana la 11...12 grade in Banat. Iar in est si sud-est norii persista, insa numai pe alocuri lasa ploi slabe, iar in Moldova, trecator si cate o lapovita sau o ninsoare slaba. In celelalte regiuni insa, doar trecator soarele se mai ascunde dupa cei cativa nori ce inca se plimba pe cer, si cu totul izolat cad cateva picaturi de ploaie. La munte fulguieste inca, iar vantul mai are usoare intensificari prin Baragan si Dobrogea.

MIERCURI ne incalzim din nou, mai ales in jumatatea de vest a tarii, astfel ca la amiaza termometrele vor indica 4...5 grade doar in regiunile estice, in timp ce in Banat se vor atinge 14...15 grade. Iar ca aspect, cerul va fi noros in continuare si conditii pentru burnite treactoare in estul si sud-estul tarii, in timp ce in rest predomina soarele si primavara bate la usa. Vantul abia daca se simte, si doar pe alocuri in zori va fi putina ceata.

Încălzirea vremii va continua şi joi, când vor fi temperaturi mai ridicate decât media normală a perioadei în întreaga ţară; maximele zilei pornesc de la 6...7 grade, izolat, in nordul Moldovei si in Delta Dunarii, si ating 16 grade 15...16 grade in Banat. Ziua se anunta destul de insorita, cu doar cativa nori pe cer si o probabilitate foarte redusa pentru cateva picaturi de ploaie. Vantul nu face nici el excese, primavara isi face simtita deja prezenta, iar perspectiva pentru urmatoarele zile este ca temperaturile sa fie tot mai ridicate, ploile foarte putin probabile si doar in orele diminetilor; pe alocuri, poate sa fie putina ceata si, eventual cate o burnita trecatoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet