"Pe parcursul săptămânii viitoare, regimul termic va fi apropiat de nomalul perioadei cu temperaturi care vor atinge 30 de grade în sud şi în sud-est. Spre jumătatea lunii iunie ne aşteptam la o încălzire mai accentuată a vremii. Prognozele ne indică valori termice care vor trece de 33 grade celsius la umbră. Cel mai cald va fi în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi în sudul Moldovei, unde şi indicele temperatură- umezeală (ITU) se va apropia şi va putea atinge pragul critic de 80 de unitãţi. În această perioadă nu vor lipsi nici ploile. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorãrilor, local averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo pentru 06– 13 iunie
În săptămâna 06– 13 iunie valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, centrale și nordice.

Prognoza meteo pentru 13 și 20 iunie
Între 13 și 20 iunie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, ușor mai ridicate în regiunile vestice și local în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Prognoza meteo pentru 20-27 iunie
În săptămâna 20-27 iunie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi deficitar.

Prognoza meteo pentru 27 iunie și 4 iulie
Între 27 iunie și 4 iulie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și