După 10 iunie, valorile termice vor urca semnificativ până la maxime ce vor atinge 33-34 de grade în Oltenia și Muntenia.

Cum va fi vremea în săptămânile din perioada 6 - 19 iunie în fiecare regiune din țară:

Vremea în MARAMUREŞ
Până în data de 10 iunie, variațiile termice diurne nu vor fi semnificative, iar media maximelor va fi de 26...28 de grade. Apoi, pană în data de 16 iunie, maximele termice vor fi în creștere până la valori, în medie, de 30...31 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime, spre medii de 28 de grade. Temperaturile nocturne vor avea ușoare oscilații pe tot parcursul intervalului, cu o tendință de creștere ușoară, iar media acestora va fi de 12...15 grade. Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică, însă în zilele de 9 și 10 iunie și după data de 15 iunie, probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.

Vremea în TRANSILVANIA
Valorile termice diurne vor avea ușoare variații pâna în data de 10 iunie, iar media acestora va fi de 25...26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 30...31 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 28 de grade. Temperaturile nocturne vor avea ușoare oscilații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11...14 grade. Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 9-11 iunie și după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.

Vremea la MUNTE
Valorile termice vor avea tendința de creștere ușoară și treptată pe aproape tot parcursul intervalului. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 16 grade, spre 21 de grade. Mediile temperaturilor minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, cu tendință de creștere de la valori de 8...9 grade, până la 11...12 grade. Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate pe întreg intervalul de anticipație, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9, 10 și 11 iunie și la sfârșitul intervalului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și