Joi, vremea se va încălzi fată de ziua precedentă si va deveni călduroasă în vestul şi sud-vestul ţării.

Cerul va fi mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 22 de grade în Deltă si 31 şi 32 de grade în Banat, iar cele minime vor fi de la 3 şi 4 grade în depresiunile Carpatilor Orientali până la 19-20 de grade în Dealurile de Vest. Izolat, spre dimineata, în zonele joase vor fi conditii de ceată.

Vineri, valorile termice vor continua să crească usor, astfel că vremea va fi călduroasă în vestul, sudul si local în centrul ţării. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări, ziua în extremitatea de est a teritoriului, dar numai izolat vor fi condiţii de ploi slabe, trecătoare în zona Deltei Dunării.

Noaptea înnorările vor cuprinde partea de vest a teritoriului, unde izolat vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 si 24 de grade pe litoral si 33 de grade în Crişana, Banat şi Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei si 20-21 de grade în Dealurile de Vest. Dimineata si noaptea, izolat, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă, vremea va continua să se încălzească si va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 25..26 de grade pe litoral si 35 de grade în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei.

Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în vestul şi în nord-vestul ţării şi local în centru şi la munte.

Izolat vor fi căderi de grindină si cantităti de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin în sud-est, iar ploi de scurtă durată se vor semnala cu totul izolat, în Oltenia si nordul Moldovei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiuni si 20…22 de grade pe litoral.

Duminică, în regiunile vestice, sud-vestice, centrale şi nordice precum si la munte, vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, care vor avea si caracter torenţial, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie.

Izolat va cădea grindină. În aceste zone si valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă.

În restul teritoriului, vremea se va mentine călduroasă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe suprafete mici, cu precădere în a doua parte a intervalului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 si 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 si 20 de grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și