“‘Îmi doresc ca ediţia din acest an a Festivalului Castanelor să cuprindă o paletă largă de evenimente și spectacole. Astfel încât, începând de joi și până duminică, un număr cât mai mare de băimăreni și invitații lor să poată participa la această sărbătoare a noastră de suflet” a scris primarul catalin Chereches pe pagina personala de Facebook.

In postare se mai arata ca joi, 21 septembrie 2017,vor fi oficiate în cadru festiv peste 100 de cupluri care împlinesc 50 de ani de căsătorie în decursul anului 2017, în cadrul evenimentului Nunta de Aur.

Vineri, 22 septembrie, De la ora 11.00 va avea loc deschiderea oficială a celei de-a XXV-a ediție a expoziției internaționale Rivulus Dominarum 2017, în organizarea Camerei de Comerț și Industrie Maramureș. Evenimentul are loc în Centrul de Instruire și Marketing Baia Mare, iar doritorii pot vizita această expoziție între orele 11.00- 20.00. În Piața Revoluției va avea loc cea de-a XXIV-a ediţie a Expo Flora Maramureș. Iubitorii de flori sunt așteptați de vineri până duminică între orele 09.00 – 21.00 să admire florile și aranjamentele florale prezentate în cadrul evenimentului.

Seara, pe scena mare vor urca artiști consacrați ai scenei autohtone și internaționale. Nume precum: Thomas Anders & Modern Talking Band, What s Up, Andra, Voltaj, Delia îi vor încânta pe băimăreni. Pe scena din Centrul Vechi va avea loc un spectacol extraordinar de muzică simfonică.

După concertele de vineri seara, sâmbătă 23 septembrie 2017, ora 12 băimărenii sunt invitați la Parada Festivalului Castanelor 2017. Următoarea manifestare care începe la ora 13.00 este un vernisaj al expoziției ”Studio Studențesc 2017”. Evenimentul este organizat de Filiala Uniunii Artiștilor Plastici din Baia Mare, iar expoziția rămâne deschisă în perioada 19 septembrie – 2 octombrie 2017, la Galeria de Artă a UAP din Bd. București, programul de vizitare fiind de luni până vineri între orele 10.00 – 18.00. Sâmbătă seara, pe scena din Centrul Vechi vor urca Mihai Mărgineanu și Hrușcă@Friends.

La scena mare, iubitorii de muzică modernă vor putea asculta concertele extraordinare ale unor artiști de top precum Smiley, Feli, Carla s Dreams, Dj Kriss, Alina Eremia, Ami, B.U.G. Mafia. În încheierea acestei seri, băimărenii vor avea parte de un impresionant foc de artificii.

Ziua de duminică este dedicată aproape în exclusivitate cântecului, jocului și voii bune. Pe scena din Centrul Vechi vor fi concerte extraordinare, un regal folcloric susținut de artiști de renume naționali ai folclorului muzical românesc: Grupul Iza, Lavinia Goste și Marius Zorilă, Florentina și Petre Giurgi, Dumitru Dobrican, Diana Cârlig si Ionuț Bledea, Vladuța Lupău, Călin Brătianu, Marius Ciprian Pop, Aurel Tămaș, Andrada Bârsăoan, Alexandru Pop. Evenimentul este organizat de Municipiul Baia Mare și de Ansamblul Folcloric Național Transilvania. Co-organizator al avenimentului este Consiliul Județean Maramureș.

Seara de duminică, ultima a Festivalului Castanelor 2017 va fi una care-i va aduce in fata baimarenilor pe cei de la Holograf, Direcția 5 dar si pe Lidia Bubble. Nu in ultimul rand va fi un concert extraordinar Goran Bregovic, pe scena centrală a Festivalului Castanelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și