Zoia Bozău, specialist în imobiliare, a declarat, pentru Glasul Maramureșului, că banii sunt cea mai mare problemă pentru acest program, la ora actuală.

„Bani nu sunt câți ar trebui. Sunt multe contracte deja încheiate. Trebuiau să intre de cel puțin trei ori mai mulți bani decât au intrat. Sunt multe contracte, bani puțini. Oamenii sunt interesați, asta e clar. E ceva de genul, pe când găsesc oamenii apartament, nu au bani, iar când au bani, nu mai găsesc apartament. Mulți proprietari de apartamente nu vor să aibă de a face cu Prima Casă, pentru că durează prea mult totul și banii vin când vin. Vom vedea ce va fi, având în vedere situația geopolitică de acum din țară”, a explicat Zoia Bozău.

Credite disponibile de peste 351 milioane de lei

Recent, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că peste 175,5 milioane lei sunt disponibili pentru Programul „Prima Casă”. Din plafonul de 2,94 miliarde de lei alocat anul trecut acestui program, au rămas neutilizați 175.507.153,88 lei, disponibili pentru emiterea de garanții în anul 2017. Acest plafon de garantare permite finanțatorilor să acorde credite pentru acest program în valoare totală de 351.014.307,76 lei.

Important de știut este faptul că pentru garanțiile care se acordă în semestrul I al anului 2017, nivelul comisionului este de 0,45% pe an, în scădere de la 0,49%, cât a fost anul trecut. Ministerul Finanțelor a elaborat proiectul de hotărâre prin care propune un plafon de garantare în valoare de 2,5 miliarde lei pentru acest an.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet