Este vorba atât de sumele care nu au fost alocate din plafonul pe 2013, respectiv 22 de milioane de lei și 196 de milioane de lei pentru ANL, cât și de sumele alocate băncilor dar neutilizate, respectiv 158 de milioane de lei și 301 milioane de lei pentru ANL.

"Suma reprezentând diferența rămasă neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2013, precum și suma nealocată din plafonul anului 2013, se vor publica pe site-ul FNGCIMM și cel al Ministerului Finanțelor Publice până la data de 15 ianuarie 2014", se precizează în proiectul de act normativ.

În plus, în 2014 vor putea fi reutilizate și sumele recuperate, iar în cazul în care acestea au fost în euro, se vor transforma în lei la cursul valabil la data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern nr.565/2013.

De asemenea, prin proiectul de act normativ se propune lărgirea sferei împrumutătorilor cu condiția ca aceștia să-și desfășoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementărilor validate de Banca Națională a României. În plus, solicitanții vor fi obligați să transmită FNGCIMM și Ministerului Finanțelor Publice costurile totale pe care le vor aplica finanțărilor acordate în cadrul programului, precum și valoarea estimată a finanțărilor care urmează să fie garantate. Printre instituțiile care au solicitat intrarea în program, în actul normativ sunt menționate bănci precum ING, Banca Comercială Feroviară, Banca Marfin, o serie de IFN — uri, Creditcoop și Imocredit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet