Un spectacol care reconciliaz─â Orientul cu Occidentul, surprinz├ónd peripe╚Ťiile unui erou colectiv, c─âl─âuzit de mare, un ╚Öaman ÔÇô la fel ca Don Juan-ul lui Carlos Castaneda. Grecia, Turcia, Serbia ╚Öi Rom├ónia ├«╚Öi dezv─âluie parfumul lor specific, ├«n care ancestralul se amestec─â organic cu modernismul.

Miercuri, 14 februarie, de la ora 19.00, la Sala Studio, va avea loc spectacolul PLEX, un scenariu bazat pe texte de Eric Bogosian, ├«n regia ╚Öi interpretarea actorilor Andrei Dinu ╚Öi Andrei Stan. O produc╚Ťie ├«n care ve╚Ťi cunoa╚Öte dou─â personaje care vor s─â par─â trendy, degajate, foarte pu╚Ťin atente la reguli sau coduri, ├«ns─â acest joc al aparen╚Ťei nu este dec├ót o parte a manipul─ârii zilnice la care ne supun reclamele, ╚Öcoala, televiziunea, biserica.

Joi, 15 februarie, de la ora 19.00, ve╚Ťi fi pu╚Öi fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â cu protagoni╚Ötii spectacolului CASA DE PE GRANI╚Ü─é, dup─â Slawomir Mrozek, regia Marcel ╚Üop, ├«ntr-un interior tipic maramure╚Öean, cu o anex─â ├«n care func╚Ťioneaz─â o horincie, unde ├«╚Öi duce via╚Ťa o familie de ╚Ť─ârani. Trasarea grani╚Ťei prin mijlocul casei perturb─â universul casnic. Limita este frontiera ├«n fa╚Ťa c─âreia personajele sunt puse s─â ac╚Ťioneze.

Vineri, 16 februarie, de la ora 19.00, la Sala Studio, spectacolul CRIMA DIN STRADA LOURCINE de Eug├Ęne Labiche, regia Victor Ol─âhu╚Ť, v─â va ╚Ťine cu sufletul la gur─â atunci c├ónd o ╚Ötire citit─â ├«ntr-un ziar av├ónd ca victim─â o v├ónz─âtoare de castane, cumulat─â cu urmele de c─ârbune de pe m├óinile protagoni╚Ötilor, declan╚Öeaz─â nebunia.

S├ómb─ât─â, 17 februarie, de la orele 10.00 ╚Öi 11.30, la Sala Teatrului de P─âpu╚Öi Baia Mare, cei mici sunt a╚Ötepta╚Ťi s─â vizioneze reprezenta╚Ťia Teatrului de Nord Satu Mare, FABULA SE REFER─é ╚śI LA TINE, dup─â H. C. Andersen, regia Andrei Mihalache. Spectacolul invitat ├«╚Öi dore╚Öte s─â v─â aduc─â ├«n aten╚Ťie pove╚Öti mai pu╚Ťin cunoscute, dar la fel de valoroase.

S├ómb─ât─â, 17 februarie, de la ora 19.00, nu rata╚Ťi o sear─â reconfortant─â, vizion├ónd spectacolul de revist─â UN VIS CU MI-S REVISTA, pe texte de Mihai Maximilian, consultant de specialitate Papp Zoltan. Reprezenta╚Ťia seduce prin dialoguri surprinz─âtoare ╚Öi ironii subtile, prin interpret─ârile inspirate ale soli╚Ötilor vocali ╚Öi prin valen╚Ťele coregrafice ale corpului de balet, de la dansul contemporan la french cancan.

Pre╚Ťul biletelor la spectacolele teatrului: 5 lei la sec╚Ťia P─âpu╚Öi, 15 lei pre╚Ť ├«ntreg ╚Öi 10 lei pre╚Ť redus (pentru elevi, studen╚Ťi ╚Öi pensionari) la sec╚Ťiile Dram─â ╚Öi Revist─â. Informa╚Ťii ╚Öi rezerv─âri: tel. 0736216437 (Dram─â ╚Öi Revist─â) ╚Öi 0730270926 (sec╚Ťia P─âpu╚Öi).

Informa╚Ťii furnizate de c─âtre Teatrul Municipal Baia Mare

Citește și

loading...