Șomcutenii au învins azi în finală, pe stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, echipa CSM Sighetu Marmației, după două reprize de prelungiri și executarea loviturilor de departajare de la 11 metri.

Progresul Șomcuta Mare – CSM Sighet Marmației 6-5 (0-1, 1-1)

Progresul: Lovasz – Illes, Al. Ignat, B. Lazăr, Revesz – Balmoș, Gherghel, Răduneață, V. Pop – Bîrlea, Bușica. Rezerve: Buhai, Cormoș, S. David, Hauși, Mihalca, G. Mureșan, N. Pop. Antrenor: Mircea Dan.

CSM: Roșiianu – Ofrim, Varga, Al. Novoselenszki, T.Pop – Zbona, Gordan, Tarța, M. Pop – R. Novoselenszki, Gubics. Rezerve: L. Bogdan, Gavaller, Hofer, Mușat, Racz, Vișovan. Antrenor: Neluțu Hotea.

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Satu Mare, Liga 2), Radu Despa (Maramureș, Liga 2) și Răzvan Soponar (Maramureș, Liga 2). Rezervă arbitru: Norbert Kemenes (Maramureș, Liga 3). Rezervă arbitru asistent: Cristian Lucaci (Maramureș, Liga 2). Observator: Zoltan Szekely (Maramureș, Liga 1).

Din cauza pandemiei de coronavirus, finala Ligii 4 Maramureș a fost primul meci de fotbal oficial, organizat la nivel județean. Partida s-a disputat în condiții speciale. Ambele echipe, dar și arbitrii și oficialii AJF Maramureș, au făcut testele pentru Covid-19. La stadion au fost prezenți și reprezentanți ai DSP Maramureș pentru a verifica dacă totul se desfășoară conform protocoalelor în vigoare și totul a fost în regulă.

Meciul a fost echilibrat, așa cum trebuie să fie o finală, evoluția celor două echipe fiind influențată negativ de faptul că n-au mai jucau o partidă oficială de anul trecut, din luna noiembrie. În plus, au pregătit meciul așa cum au putut, în condițiile pandemiei de coronavirus, nereușind să dispute vreun amical înaintea acestui joc. În aceste condiții nu este de mirare că mai ales în prelungiri jucătorii celor două echipe au cam terminat benzina.

Până la urmă victoria șomcutenilor a fost decisă de plusul lor de experiență și de un strop de noroc de care au beneficiat la executarea penalty-urilor de departajare.

Cum s-au marcat golurile

0-1 (44) Gubics a profitat de eroare portarului Lovasz care a scăpat din mână o minge șutat și a înscris în poarta goală de la 4 metri.

1-1 (51) Gherghel a marcat de la 8 metri cu un șut cu latul, în urma unui corner

Lovituri de la 11 metri

Pentru Progresul Șomcuta Mare au marcat Ignat, Răduneață, Buhai, G. Mureșan și Balmoș.

Pentru CSM Sighet au marcat Racz, Mușat, R. Novoselenszki și Gavaller.

Citește și