Exista la Senat depusa o propunere legislativa de modificare si completare a Legii 171 din 2010 pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. Potrivit acestei propuneri, “sanctiunea contraventionala complementara – retinerea sau confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din savarsirea contraventiei silvice inclusiv a ansamblului auto care a realizat transportul fraudulos de material lemnos si/sau retragerea autorizatiei sau atestatului, dupa caz”.

Potrivit propunerii legislative, prin transport fraudulos se intelege acel transport de material lemnos pentru care nu exista documentatia ceruta de lege sau pentru care datele din documentatia de insotire difera de cele reale.

Din expunerea de motive la acest proiect de lege aflam ca „unii agenti constatatori au inteles ca textul legal acopera si ansamblul auto prin care s-a realizat transportul fraudulos de material lemnos, altii au considerat ca legislatia este ambigua in materie, limitandu-se doar la confiscarea materialului lemnos”. Initiatorii acestui proiect de lege considera ca lupta impotriva taierilor ilegale de lemn ar fi mai eficienta daca s-ar aplica si masura deposedarii de mijlocul sau ansamblul auto prin care s-a realizat activitatea ilegala.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!