"Ideea a pornit după vizionarea unui reportaj cu gara de la Câmpulung la Tisa. Această gară a fost modernizată, dar nu este uzitată în prezent după sistarea circulației feroviare în zonă. De asemenea, mai există un traseu de cale ferată care nu este exploatat, cel dintre Vișeu de Jos și Borșa.

Intenționăm să redeschidem aceste circuite de cale ferată. După cum bine se știe în Maramureș vin foarte mulți turiști. Am început demersurile la SN CFR. Am purtat discuții cu primarii din zonă. Un tren turistic ar lega zona Câmpulung la Tisa, Săpânța de zona Borșa, traseu care include multe obiective turistice.

Trenul turistic va avea și un vagon restaurant unde turiștii vor putea servi produse tradiționale specifice zonei. Am purtat discuții și cu operatorii privați care ar putea deservi acest tren. Important este că există infrastructura. Ar mai trebui reabilitae unele gări.

Cred că acest tren va aduce importante beneficii dezvoltării turismului și promovării Maramureșului. Avem operațional și aeroportul. Urmează să avem discuții cu operatorii din turism pentru a putea aduce cât mai mulți turiști în Maramureș, oferindu-le pachete turistice atractive", a spus Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și