Cel mai probabil gazul va fi efectiv în casele oamenilor nu mai devreme de 2021, asta deoarece la acest moment proiectul magistralei de gaz care să lege Maramureșul de Moldova se află la stadiul obținerii hârtiilor pentru demararea efectivă a lucrărilor.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat despre acest subiect la vizita recentă făcută în Maramureș. El a ținut să arate că “noi am adoptat hotărârea de guvern prin care am declarat acest tronson de magistrală care face legătura între conducta din vest și se duce înspre Sighet, Borșa, urmând ca investiția să se ducă până la Vatra Dornei, pentru a face legătura, pentru că a început o altă investiție, dinspre Suceava înspre Vatra Dornei, iar obiectivul este să se unească aceste magistrale de gaz pentru a se realiza sistemul circular”.

“L-am declarat ca obiectiv de interes național. La ora actuală se pregătesc hotărârile de guvern, pentru că e necesar să fie scoase din terenul agricol și din fondul forestier pe traseul magistralei câteva suprafețe. De asemenea, e în curs de obținere acordul de mediu. Autorizația de construcție nu se poate da decât după obținerea acordului de mediu. Evident, obținerea acordului de mediu se face pe baza unei proceduri foarte stricte. Atât Transgazul, cât și Guvernul vor face toate demersurile necesare pentru a se intra într-o construcție cât mai rapidă a acestei magistrale”, a spus Ludovic Orban la Targu Lăpuș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și