Respectiv, pentru zona Sighetu-Marmației și pentru zona Vișeu – Moisei – Borșa. Raportul procedurii de achiziție publică a fost semnat joi, 15 februarie, de către președintele ADIGIDM, Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Pentru partea de colectare a deșeurilor, județul Maramureș este împărțit în patru zone de colectare, iar ca proceduri de atribuire a contractelor de operare a serviciului au fost lansate două proceduri: o procedură pentru zona de Sud a județului, cu două loturi, Sârbi și Târgu Lăpuș și o procedură pentru zona de Nord cu alte două loturi, Sighetu Marmației și Moisei – Borșa.

Procedura pentru zona de Nord s-a finalizat prin semnarea raportului final al procedurii și desemnarea operatorilor. Pentru zona de Sud, procedura este în desfășurare, iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins o contestație depusă de un posibil ofertant. În acest caz, procedura urmează a fi reluată în vederea depunerii ofertelor. O dată finalizată procedura și semnate contractele, operatorii au la dispoziție 180 de zile, perioadă de mobilizare, pentru a îndeplini toate condițiile prevăzute în contract (licențieri, autorizări, asigurarea mijloacelor de colectare și transport), în vederea operaționalizării. Până la acel moment, activitatea de colectare a deșeurilor va fi realizată, în continuare, de actualii operatori.
Procedura pentru atribuirea contractului de delegare a serviciului de salubrizare pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Sârbi, Fărcașa, se află, de asemenea, în derulare. În cadrul procedurii de evaluare a fost finalizat ultimul raport intermediar, iar în 19 februarie expiră termenul până la care acest raport poate fi contestat.

În funcție de depunerea sau nedepunerea unei contestații, raportul final va fi elaborat și procedura încheiată într-un interval relativ scurt de timp.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet