Prefectul Sebastian Mihai Luput s-a deplasat miercuri, 5 aprilie, la Borsa, pentru a verifica modul in care se desfasoara lucrarile pe DN18, loturile Moisei-Borsa si Borsa-Carlibaba. La sediul Primariei Borsa a avut loc o intalnire cu reprezentantii celor doua firme, SC Tehnic Asist si SC Antrepriza Reparatii si Lucrari – A.R.L. Cluj, cu sefii de santier, cu primarul orasului Borsa si primarul si viceprimarul comunei Moisei. In acest context, a fost prezentat modul in care se desfasoara in acest moment lucrarile la cele doua tronsoane ale DN18 care apartin de judetul Maramures si s-a discutat modul cum vor evolua lucrarile in anul 2017, tinand cont de finantarea acordata de CNAIR.

Luput a spus: “Pe primul tronson, Moisei-Borsa, SC Tehnic Asist lucreaza la rigole si podete, urmand ca dupa Pasti sa inceapa lucrarile la poduri. De asemenea, in Moisei, pe anumite portiuni ale drumului, se fac tronsoane experimentale pentru reciclarea asfaltului. Pe lotul 2, Borsa-Carlibaba, SC A.R.L. lucra, la momentul vizitei, cu aproximativ 12 echipe, pentru refacerea podetelor. Pana acum lucrarile s-au concentrat asupra drenajelor, urmand ca dupa Pasti personalul sa fie suplimentat si sa inceapa sa lucreze, la capacitate maxima, la toate podetele si podurile”.

Ambele societati s-au angajat ca pana la sfarsitul anului 2017 sa termine reciclarea si sa lucreze la stratul de binder, urmand ca in anul 2018 sa toarne stratul de uzura.

Cei doi primari au solicitat firmelor ca in programarea lucrarilor sa tina cont si de aglomeratia cu care se confrunta Borsa si Moiseiul in cursul lunilor de vacanta din aceasta vara. Cele doua firme au ridicat in fata prefectului anumite probleme care tin de obtinerea unor avize si autorizari, urmand ca acestea sa fie urgentate la nivel de CNAIR si Ministerul Transporturilor, pentru a se putea respecta graficul de lucrari stabilit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet