"Aplicația va fi cât de curând disponibilă pe Magazin Play, iar pe 11 ianuarie 2016, prestigiosul Google Culture Institute pregătește lansarea mondială cu cele mai frumoase galerii de artă, muzee și desigur vestita Mocăniță de pe valea Vaserului. Până în prezent, institutul a generat un număr de 270 milioane de vizualizări din întregul mapamondul", a spus Daniel Andreica.

Potrivit acestuia, "Micul ghid al Mocăniței" poate fi găsit în Magazinul Play și chiar pe App Store de la Apple, disponibil gratuit, iar descărcarea va fi extrem de rapidă și ușoară. Va fi nevoie de o conexiune de internet pentru a avea acces la toate informațiile, însă acestea se vor salva în dispozitivul smartphone, deci se vor putea accesa și mai târziu, inclusiv în locuri fără semnal sau internet.

Turiștii care vor dori să aibă informații complete despre trenul Mocănița și Valea Vaserului vor avea posibilitatea să admire unele secțiuni în 3D.

"Proiectul nostru este format din trei galerii, însă cu timpul va cuprinde mai multe. Vor putea fi găsite informații despre istoricul zonei, construirea căii ferate și o parte foarte interesantă unde vor fi detalii despre fiecare locomotivă în parte. Așadar, atunci când vizitatorul nostru va călătorii cu Mocănița și are instalată aplicația pe telefon, acesta are acces la mai multe informații despre locul unde se află și chiar despre locomotiva cu care călătorește.(...). Împreună cu ochelari speciali Google Cardboard, care pot fi realizați chiar de fiecare dintre noi, urmând instrucțiunile de la cei de la Google, putem vizita galeria în mod 3D, chiar cu efecte de sunet", a precizat Daniel Andreica.

Lansarea galeriei Google Culture Institute din care face parte și trenul Mocănița de pe valea Vaserului a început în anul 2014.

Situl turistic Valea Vaserului și trenul Mocănița e una din destinațiile preferate a turiștilor români și străini odată ajunși în județul Maramureș, anual zona fiind vizitată de peste 25.000 de turiști.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet