Luni, co-președinții unei comisii parlamentare care investighează „activitățile laboratoarelor biologice americane de pe teritoriul Ucrainei” au susținut că, în urma unor probe de sânge prelevate de la mai mulți militari ucraineni, s-ar fi descoperit că aceștia ar fi fost supuși la experimente secrete, în urma cărora ar fi fost transformați în “cei mai cruzi monștri”.

Politicienii Konstantin Kosachev și Irina Yarovaia le-au prezentat jurnaliștilor câteva din "descoperirile" lor. Cei doi susțin că au descoperit “o serie de boli, inclusiv unele atipice pentru teritoriul Ucrainei”. Asta înseamnă că „s-au făcut o serie de experimente asupra lor cu privire la boli extrem de periculoase, care în anumite circumstanțe, ar putea fi distribuite în scopuri militare”, a explicat senatorul Kosachev.

„Vedem cruzimea personalul militar al Ucrainei, crimele pe care le comit împotriva populației civile, acele crime monstruoase pe care le comit împotriva prizonierilor de război. Tote acestea confirmă faptul că acest sistem de control și crearea unor mașini crude de ucidere a fost implementat sub conducerea Statelor Unite. Acele medicamente care le sunt administrate pentru a neutraliza complet ultimele urme ale conștiinței umane și a-i transforma în cei mai cruzi monștri confirm acest lucru”, a adăugat și Irina Yarovaia.

Acuzațiile aduse de propaganda rusă

„În eprubetele laboratoarelor militare americane trebuie să căutați gripă aviară și porcină, coronavirusul și variola maimuței”, este de părere senatoarea.

Geneticianul Kirill Volkov nu consideră că bolile depistate la prizonierii de război sunt „atipice pentru Ucraina”. Potrivit acestuia, acum există o tendință generală de răspândire a bolilor subtropicale, iar cazurile de febră West Nile sunt înregistrate și în regiunile sudice ale Rusiei, așa că acest lucru poate fi mai pronunțat în Ucraina.

Iar hepatita A este o boală destul de comună, adaugă expertul. Totodată, el admite că, într-adevăr, există substanțe care schimbă conștiința și duc la agresivitate și că în prezent toate armatele se dezvoltă în această zonă. Cu toate acestea, declarațiile parlamentarilor ruși despre „atacuri biologice” din partea Statelor Unite, potrivit lui Volkov, sunt exagerate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet