Cei cinci traficanți de sclavi din Maramureș, cu vârste cuprinse între 28 și 59 de ani, au fost condamnați la pedepse cu închisoarea între șase ani și opt ani și zece luni, după ce s-a descoperit că au exploatat prin muncă mai multe persoane cu handicap.

Persoanele cu handicap, supuse la muncă forțată, erau recrutate din centrele de recuperare și reabilitare, situate pe raza județului Vrancea.

Pentru a se asigura că victimele nu părăsesc gospodăriile, cei doi frați, împreună cu fiii lor, le-au agresat și amenințat de mai multe ori, ajungând chiar să le înfometeze.

Oamenii erau umiliți și nu erau plătiți pentru munca prestată, iar când echipajele de Poliție cercetau zona, aceștia erau ascunși, astfel încât să nu fie găsiți.

Victimele erau obligate să aibă grijă de animale, să efectueze diferite activități agricole și să muncească în unitățile de cazare deținute de inculpați în orașul Borșa, din județul Maramureș.

Acum, în urma faptelor comise, cei cinci traficanți de sclavi din Maramureș își vor petrece următorii ani în spatele gratiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și