Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la Neptun, în timp ce la Palatul Victoria are loc şedinţa de Guvern şi în condiţiile în care premierul Nicolae Ciucă a comentat deja cu privire la o astfel de măsură afirmând că, în funcţie de colectările la buget şi în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare, va fi luată o decizie cu privire la pachetul de măsuri sociale

“PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3.000 de lei cu păstrare acelui mecanism de taxare a unei valori de 200 de lei. 2800 de lei vor fi taxaţi, iar 200 de lei rămân netaxaţi. Ne dorim ca în România să nu mai existe sărăcie în muncă. Într-o lună contractele transforamte din part time în normă întreagă au fost de 100.000”, a afirmat Budăi, într-o conferinţă de presă, la Neptun.

Creșterea pensiilor, printre măsurile propuse
El a precizat că PSD va propune majorarea pensiei minime de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, dar şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 de lei la 1.745 de lei. Ministrul Budăi a precizat că impactul bugetar pentru majorarea pensiilor este de 11 miliarde de lei.

De asemenea, el a mai anunţat o propunere care prevede acordarea unor premii pentru elevii care au obţinut medalii la olimpiade internaţionale. Astfel, o medalie de bronz la o asemenea competiţie va fi recompensată cu 5.000 de euro, una de argint – 8.000 de euro şi o medalie de aur – 10.000 de euro. Şi profesorii acestor elevi vor fi recompensaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet