1 septembrie 2013 a fost declarata Zi de lupta impotriva cianurii si fracturarii! Cei care vor iesi duminica in strada nu trebuie sa uite ca Rosia Montana si Barladul reprezinta stalpii de rezistenta ai unei Romanii fragile, guvernata de politicieni interesati de averile lor si ale oamenilor de afaceri pe care ii au in anturaj.

Duminica, 1 septembrie, baimarenii carora le pasa de mediul inconjurator, de patrimoniul national si care cred ca pot fi mai mult decat o voce in multime sunt asteptati, incepand cu ora 17.00, la statuia Ostasului Roman din Parcul Municipal.

Actiunea de protest, autorizata de catre Primaria Baia Mare la cererea Asociatiei Euroarmonia, va consta intr-o adunare publica urmata de un mars, desfasurat pe traseul statuia Ostasului Roman – strada Podul Viilor – strada Gheorghe Sincai – Prefectura.

Baimarenii pot sa actioneze pentru stoparea distrugerii Rosiei Montane, pot sa vina in sprijinul comunitatii care nu doreste sa isi paraseasca pamantul si traditia, dar mai ales sa determine Parlamentul Romaniei sa decida in beneficiul Romaniei si a cetatenilor ei.

Manifestarile de protest au debutat in data de 28 august si vor continua in 1 septembrie in Romania si in afara granitelor tarii. Pana in prezent, actiuni similare s-au anuntat in peste 15 localitati, ele fiind provocate de anuntul facut de Guvernul Romaniei prin care s-a confirmat aprobarea proiectului legii speciale dedicate RMGC.

De la Rosia Montana la Paris (in fata sediului UNESCO), de la Washington la Copenhaga sau Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara ori Baia Mare, romanii vor cere Parlamentului sa nu voteze legea care permite exploatarea minereurilor prin cianurare la Rosia Montana. NU IN NUMELE LOR!

Duminica, 1 septembrie, iesim in strada!
Statuia Ostasului Roman, ora 17.00
Baia Mare nu gusta cianura!
Lasati totul deoparte si haideti in strada sa le aratam ca ne pasa,
ca suntem inteligenti, informati, demni, ca nu ne pot ignora.

Asociatia Euroarmonia

Informatii de background:

1. Declaratia Academiei Romane, in care sunt prezentate argumentele impotriva acestui proiect:
http://www.acad.ro/rosia_montana/pag_rm04_decl.htm

2. Informatii despre impactul de mediu al proiectului:
http://www.youtube.com/watch?v=Bz3F71z0atU

3. Detalii despre proiectul de lege propus de guvern: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.543106469077897.1073741834.246215482100332&type=1

4. Pagina evenimentului organizat in Baia Mare: https://www.facebook.com/events/519795151423246/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!