Cosmin Lakatoș, președintele Sindicatului transportatorilor din Maramureș, spune că șoferii din județ vor bloca timp de o oră tronsonul de drum cuprins între Casa Tineretului şi Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.

”Principala nemulțumire este legată de cuantumul primelor RCA care au crescut în mod nejustificat. Am ajuns să plătim prime RCA de 22.000 de lei pe un an, pentru un cap tractor. Avem colegi care au avut oferte RCA de până la 100.000 de lei pe an, în condițiile în care prețul unui autocamion second se vinde undeva la 15.000-25.000 de euro. Nu credem ca este normal ca o asigurare pentru an de zile să ajungă la sumele astea astronomice. Este inadmisibil și vrem astfel să tragem un semnal de alarmă cu atât mai mult cu cât în decembrie 2015 am semnat un protocol cu ASF în sensul unei atente supravegheri a polițelor de asigurare, respectiv a prețurilor acestora . Am ajuns efectiv la capătul puterilor. Nu este scopul nostru acela de a bloca drumuri sau de a crea probleme participanților la trafic. Scopul nostru clar este acela de a trage un semnal de alarmă în așa fel încât autoritățile competente, în speță ASF, să aibă o reacție” a mai spus Cosmin Lakatos.

Potrivit președintelui Sindicatului transportatorilor din Maramureș, la protest sunt așteptate până la 300 de autovehicule și este posibil ca o acțiune similară să fi organizată și în Sighetu Marmației.

Lakatoș mai spune că în cazul în care doleanţele transportatorilor nu vor fi ascultate, aceştia se gândesc să blocheze drumurile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet