Este vorba despre Gheorghe Cozmuta, presedintele Asociatiei Proprietarilor de Paduri, Pasuni
si Terenuri Agricole din Ardeal, filiala Maramures, care, alaturi de alte cateva persoane, a protestat astazi in fata Prefecturii Maramures cerand schimbarea legislatiei privind fondul funciar.

Cozmuta a fost primit de catre prefectul Sebastian Luput, care a cerut un ragaz de timp protestatarilor, pentru a studia documentele care i-au fost puse la dispozitie, urmand a fi stabilita o intalnire ulterioara.

Cozmuta reclama abuzurile clasei politice si a institutiilor statului roman subordonate acestora “facute deliberat si coordonate in timp sub o comanda unica impotriva cetatenilor romani. Sub pretextul
“inlaturarii nedreptatilor regimului comunist” actualul regim care se autodefineste ca fiind “democratic”, prin legislatia fondului funciar pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor au urmarit in realitate deposedarea taranilor romani de padurile, pasunile si terenurile agricole pe care acestia le detineau in devalmasie ca si “composesorate comunale” (forma asociativa de proprietate reprezentate de capii de familie care au existat in fiecare sat din Romania) indreptatite la reconstituirea
dreptului de proprietate in baza Legii nr. 1/2000 art. 26 alin. (1)”.

Daca gestul barbatului va fi pus in practica, atunci pentru Maramures ar fi o premiera din acest punct de vedere. Au mai fost amenintari de genul, dar niciuna nu a fost pusa in practica pana acum.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și