Oamenii s-au strâns în fața Teatrului Național și la fântâna din fața Institutului de Arhitectură "Ion Mincu" pentru a protesta împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană, a gazelor de șist, dar și cu ocazia împlinirii a 24 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Cei prezenți scandează lozinci și poartă pancarte cu înscrisuri împotriva puterii.

Cristian, un tânăr din Cugir, Județul Alba, spune că a venit la București împreună cu aproximativ o sută de moți pentru a se alătura acestui protest.

"Noi protestăm împotriva exploatării de la Roșia Montană și suntem solidari cu cei care luptă împotriva gazelor de șist. Suntem împotriva tuturor nelegiuirilor care au loc acum și se văd din partea Parlamentului, a Guvernului. Cumva s-a umplut paharul", a afirmat tânărul din Cugir.

Cât privește împlinirea a 24 de ani de la Revoluția din 1989, el a spus că lumea este "dezgustată cumva de ceea ce nu s-a realizat în cei 24 de ani, ba dimpotrivă, lucrurile au mers doar în jos".

Protestatarii scandează: "Libertate, libertate", "Până vă treziți și voi, luptăm noi", "Uniți salvăm toată România" etc.

Protestul este urmărit îndeaproape de importante forțe de ordine, în special ale Jandarmeriei București.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și