Protestatarii s-au adunat în jurul sediului guvernului venind din Piața Independenței, aflată la câteva sute de metri distanță, unde mii dintre ei au petrecut noaptea de duminică spre luni, după manifestația desfășurată duminică și la care au participat cel puțin 100.000 de persoane.

Toate străzile din jurul sediului guvernului au fost, de asemenea, blocate de către automobiliști, simpatizanți ai opoziției. Manifestanții au distribuit băuturi calde participanților, iar în apropiere se puteau vedea foarte puțin polițiști, potrivit AFP.

Liderii opoziției au făcut apel duminică seara la ocuparea cartierului guvernamental din centrul Kievului, până la demisia guvernului și a președintelui Viktor Ianukovici.

Mobilizarea opoziției a fost provocată de decizia, săptămâna trecută, a puterii ucrainene de a suspenda semnarea unui Acord de asociere cu Uniunea Europeană, pentru a se orienta către Rusia.

Confruntările violente survenite duminică în cursul manifestației s-au soldat cu aproximativ 100 de răniți, dintre care mulți polițiști.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și