Noile restricții impuse de valul cinci și de viteza de propagare a variantei Omicron i-au înfuriat pe cei care nu cred în pandemie, sunt împotriva vaccinării și a restricțiilor. Au fost proteste de la Londra la Torino și de la Frankfurt la Barcelona. Cele mai multe au fost pașnice, dar în Marea Britanie și Germania au fost violențe.

Câteva mii de persoane au protestat în Hamburg. „Nu vaccinării obligatorii!” se putea citi pe multe pancarte.

În prezent, în Germania se discută despre introducerea obligativităţii de vaccinare pentru anumite grupuri ale populaţiei.

Organizatorii au cerut în mod repetat participanţilor să rămână paşnici şi să poarte măşti. De vineri, în Hamburg a intrat în vigoare un regulament ce impune purtarea măştilor la demonstraţii.

Potrivit poliţiei, se aştepta o participare de aproximativ 8.000 de persoane la demonstraţia sub sloganul „Se întoarce roata. Jos mâinile de pe copiii noştri”.

Autorităţile germane au început recent să introducă vaccinarea la copiii cu vârste mai mici.

Tinerii Socialişti, Tinerii Verzi şi grupuri de stângă au organizat contra-demonstraţii, la care, potrivit poliţiei, se aştepta o participare de aproape 1.000 de persoane.

Mii de germani care se opun vaccinării au ieşit deja în stradă în Hamburg în primele două week-end-uri din decembrie.

La Berlin, în ciuda interzicerii unei demonstraţii planificate, câţiva zeci de manifestanţi s-au adunat la Poarta Brandenburg. Participarea a fost redusă, printre ei aflându-se, potrivit poliţiei, numeroşi turişti care nu erau acolo pentru protest. Iniţial se anunţase că 2.000 de persoane vor mărşălui de la Poarta Brandenburg prin districtul guvernamental.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet