Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat luni pentru AGERPRES că manifestarea a luat sfârşit în jurul orei 3,00 şi că peste 100 de jandarmi au asigurat ordinea publică.

Potrivit acestuia, deşi protestul a fost autorizat între orele 17,00 şi 21,00 în zona Parcului Izvor, manifestanţii s-au adunat în Piaţa Universităţii, de unde s-au deplasat în marş către Piaţa Victoriei, ulterior revenind la Universitate, iar jandarmii nu au intervenit, având în vedere că protestatarii au fost paşnici.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti, Andrei Codău, a declarat duminică pentru AGERPRES că s-a circulat normal în zona Piaţa Victoriei, dar că traficul rutier a fost blocat aproximativ o oră pe sensul de mers către Guvern pe durata deplasării manifestanţilor dinspre Piaţa Universităţii, dar şi pe sensul de mers dinspre Piaţa Romană.

La acţiunea de protest au participat reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu, dar şi oameni veniţi din diverse judeţe ale ţării. Unii dintre ei au declarat pentru AGERPRES că au venit la acţiune în urma unor postări pe o reţea de socializare, fiind împotriva exploatării minereurilor auro-argentifere de la Roşia Montană şi a gazelor de şist.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și