Dupa ce s-a stabilit locul 1 la Camera Deputatilor si la Senat, urmatoarele pozitii au intrat la vot secret, fiind mai multi doritori pentru fiecare loc in parte. Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea a declarat ca, pentru prima data in istoria partidului, s-a folosit un sistem de vot care sa trimita in Parlamentul Romaniei doar candidati din Maramures.

”Am trecut azi, alaturi de colegii din PSD Maramures, peste un moment important si anume stabilirea candidatilor social-democrati pentru alegerile parlamentare. Am ales, astfel, varfurile de lance ale PSD in viitoarea batalie electorala, pe care Partidul Social Democrat trebuie sa o castige. Este pentru prima data cand, pe acest sistem de vot, vom avea doar candidati din judet, doar oameni ai locului care vor reprezenta cu cinste Maramuresul in Parlamentul Romaniei. I-am votat, astazi, in unanimitate, pe cei care vor deschide lista, respectiv pe Gheorghe Simon, vicepresedinte PSD la nivel national, propus pentru Camera Deputatilor si Liviu Marian Pop, pentru Senatul Romaniei.

Ambii colegi au fost sustinuti de catre toti membri social-democrati prezenti la sedinta. Organizatia PSD Maramures le-a recunoscut meritele din ultimul mandat, activitatea laborioasa din Parlamentul Romaniei si i-a mandatat, cu multa incredere, pentru o noua legislatura. Pentru celelalte pozitii de la Camera Deputatilor si Senat, unde au existat mai multi doritori, atat parlamentari in functie, cat si oameni noi, femei si tineri, Comitetul Executiv Judetean al PSD Maramures a stabilit, prin vot secret, pentru fiecare pozitie in parte, o recomandare de validare catre Comitetul Executiv National al PSD.

Astfel, in ordinea alfabetica, pentru Camera Deputatilor s-au inscris: Olivia Ardelean, Sorin Bota, Calin Matei, Marcel Cosma, Ana Moldovan, Claudiu Muresan, Lucia Osan, Florin Podina, Liliana Pop, Florin Tataru, Bogdan Tomoioaga si Sorin Vlasin, iar pentru Senat, Vasile Boitor, Ioan Maties, Liliana Moga si Anton Rohian. Am fost mandatat de catre colegii mei ca, la inceputul saptamanii viitoare, sa am o discutie cu conducerea centrala a partidului, cu presedintele Liviu Dragnea, pentru a prezenta recomandarile Organizatiei Judetene a PSD si a primi girul final pentru aceste candidaturi”, a declarat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet