Conform documentului, PSD și UNPR resping categoric în anul electoral 2016 modificarea Legii pentru alegerea autorităților administrației publice locale, precum și a Legii privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților. "PSD și UNPR susțin inițierea unor dezbateri cu privire la întregul sistem electoral din România, începând cu noua legislatură a Parlamentului României 2016-2020", se arată în textul citat.

În ceea ce privește alegerile parlamentare din toamna anului 2016, documentul prevede că, după încheierea alegerilor pentru administrația publică locală din iunie 2016, cele două partide vor aproba în forurile statutare ale fiecăruia un acord în care vor fi prevăzute condițiile cu privire la participarea în comun la parlamentare.

Protocolul, care încetează prin acordul părților, poate fi modificat sau completat numai cu acordul părților și intră în vigoare în momentul semnării de către parteneri.

Documentul convenit de cele două partide ar fi trebuit semnat miercuri, 3 februarie, dar liderii PSD și UNPR au decis amânarea evenimentului.

"Au zis, până la urmă, că e totuși o zi complicată astăzi privind votul din Senat și să treacă acest vot și o să ne întâlnim astăzi după-amiază să stabilim exact data când o să semnăm. (...) Nu știu, poate a fost o decizie greșită, pe urmă s-a revenit și îl amânăm", a precizat Liviu Dragnea.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, nu a dorit să comenteze miercuri amânarea semnării protocolului de colaborare cu PSD, precizând doar că este o zi specială pentru el.

"Azi e o zi specială pentru mine", a spus Oprea, întrebat care sunt motivele amânării semnării protocolului de colaborare cu PSD.

Miercuri, Senatul discută solicitarea Justiției formulată în cazul fostului vicepremier și ministru de Interne, senatorul UNPR Gabriel Oprea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet