Romantism vs abuz

Desi a fost lansat de Valentine`s Day, filmul este departe de a fi romantic. Filmul descrie o relatie bolnava, periculoasa si chiar abuziva din punct de vedere fizic si emotional.

Sub aparenta stralucire a unor actori superbi, a imaginilor luxoase si a coloanei sonore sustinute de Beyonce, se afla mesaje care pot deveni traumatice.

Christian Grey, personajul principal masculin, interpretat de Jamie Dornan, a fost neglijat de mic. El nu stie ce e iubirea pentru ca nu a experimentat-o pana acum. In mintea luni, iubirea este ceva incalcit, un amestec de sentimente de durere si rusine. Lui Christian ii place sa raneasca femeile in moduri bizare.

Ana (Anastasia), intrepretata de Dakota Johnson, este o fata inocenta, virgina, care se indragosteste nebuneste de Christian si ii accepta bizareriile.

In lumea reala, aceasta poveste ar sfarsi, probabil, cu Christian la inchisoare, si cu Ana intr-un adapost pentru persoane abuzate sau poate chiar la morga. Sau, Ana ar continua sa sufere, in timp ce Christian continua sa o bata. Indiferent de varianta, nu e deloc un basm cu Feti Frumosi si Ilene Cosanzene.

Dragoste vs manipulare

Christian o inalneste pe Ana. Ana incepe sa-l obsedeze. El afla unde lucreaza, ii urmareste telefonul, ii intra in dormitor in mod suprinzator cand ea e singura. Apoi incep sa se intalneasca, dar el ia pozitia de dominator. Se joaca cu sentimentele ei si o manipuleaza. O saruta, dar apoi o respinge. Se culca cu ea, dar nu doarme cu ea. Ea nu e multumita de modul in care o trateaza, insa vizeaza la cuplurile dragastoase si afectuoase. El ii cumpara un computer ca sa o poata contacta oricand vrea. Ii vinde masina si ii cumpara alta fara ca ea sa aiba un cuvant de spus. Ii spune cu ce sa se imbrace, ii spune la ce doctor sa se duca, ce contraceptive sa ia. Ea trebuie sa faca doar ce vrea el. E datoria ei sa-i faca toate placerile si, daca nu i le satisface, relatia lor s-a terminat. O izoleaza de familie si prieteni. Vi se pare dragoste?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și