La solicitarea Digi24, CNADNR a transmis lista amplasamentelor punctelor fixe de control al rovinietei, puse în funcţiune din 20 ianuarie. Din totalul de 15, patru se află în regiunea NV. Acestea sunt amplasate în Maramureş, pe DN18, în localitatea Moisei, în Satu Mare, pe DN 19, în localitatea Decebal, în Cluj, pe DN75, în localitatea Mihai Viteazu şi în Bihor, pe DN1, în Oşorhei.

Punctele de control, greu de ocolit

Potrivit CNADNR, până acum, controlul valabilităţii rovinietei se realiza prin intermediul a 51 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control şi prin intermediul personalului IGPR, ISCTR şi CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deţinerii rovinietei valabile. “Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deţinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale distribuitorilor autorizaţi de CNADNR SA, cât şi prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români şi doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar şi pentru descurajarea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi de a circula fără a deţine rovinietă valabilă”, au precizat oficialii CNADNR, într-un comunicat remis agenţiilor de presă.

De asemenea, în anul 2015, vor mai fi puse în funcţiune încă opt puncte de control a valabilităţii rovinietei, astfel încât, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR va acoperi în mare parte reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, circulaţia vehiculelor fără rovinietă valabilă devenind aproape imposibilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și