A doua zi o echipă a DSVSA Maramureș s-a deplasat la gospodăria incriminată unde a eutanasiat (ucis) purceii, iar cadavrele au fost ecarisate. Ignoranța cetățeanului a dus și la eutanasierea celor şase purcei ce mai existau în gospodărie, datorită coabitării cu porcii proveniți din zonele restricționate.
“Atenție – evitați chilipirurile, s-ar putea să vă coste mai mult. Achiziționarea de animale fără documente de sănătate se pedepsește”, recomandă reprezentanţii DSVSA Maramureş.

Pesta Porcină Africană a fost diagnosticată pe un fond de vânătoare de la Hurezu, județul Satu Mare.
Prin trasarea hărților G.I.S. județul Maramureș intră în zonele de restricție cu localitățile Ciuta, Corni, Bicaz, Oarța de Sus, Orțița, Stremți și Odești.

Gospodarii din aceste localități, vor putea mișca animale doar cu acceptul D.S.V.S.A. Maramureș. Pe Fondul de Vânătoare 38 Oarța, vânătorii vor efectua acțiuni intense de vânătoare și monitorizare a mistreților.

Este permisă doar vânătoarea la pândă sau dibuire, pentru a nu disloca vânatul din areal. Persoanele care doresc să cumpere sau să vândă porci din zonele sus menționate sunt sfătuite să informeze în prealabil medicul veterinar pentru a afla condițiile în care se pot face aceste mișcări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet