„Indiferent cine va fi (noul) președinte al SUA, suntem gata și dorim să dezvoltăm relații cu Statele Unite”, a reiterat șeful statului rus, observând că „este necesar mai întâi să se vadă cine va fi noul lider american”.

În recenta sa vizită la Moscova, secretarul de stat american John Kerry „a arătat că, în general, și partea americană este pregătită să se miște într-un fel în direcția găsirii unor soluții comune la problemele care pot fi rezolvate numai în comun”, a afirmat președintele rus.

„Aceasta este, în principiu, o poziție rezonabilă, pe care noi am sprijinit-o și o vom sprijini”, a spus el, adăugând că Rusia „nu s-a închis niciodată” indiferent de cine a fost ales președinte al SUA. „Asta încearcă ei să ne sugereze tot timpul: ceea ce ar trebui să facem în interiorul țării, pe cine să alegem, pe cine să nu alegem, prin ce proceduri”, a spus el.

Relațiile dintre SUA și Rusia traversează în prezent cea mai gravă criză de la încheierea războiului rece pe fondul rolului Moscovei în criza ucraineană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și