"Ei (americanii) amplasează elemente strategice ale apărării antirachetă nu numai în Alaska, ci și în Europa, în România și Polonia, chiar la granițele noastre", a afirmat președintele rus, în conferința sa de presă de sfârșit de an, după cum informează RIA Novosti.

"Am mai vorbit despre sistemul de apărare antirachetă și în mesajul (din 4 decembrie) către Adunarea Federală (parlamentul rus). Cine a ieșit unilateral din tratatul care era fără îndoială unul din fundamentele întregului sistem de securitate internațională? Noi, oare? Nu, ci SUA", a continuat liderul de la Kremlin, răspunzând astfel la o întrebare a unui jurnalist al BBC. Vladimir Putin a făcut referire la Tratatul privind rachetele antibalistice ABM, datând din 1972 și din care SUA s-au retras în anul 2002.

În legătură cu același subiect, Ministerul rus de Externe, prin purtătorul său de cuvânt Aleksandr Lukașevici, declara miercuri că pașii care se fac pentru militarizarea Europei, inclusiv amplasarea în România a unor elemente ale scutului antirachetă american, contravin intereselor de securitate regională și europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și