„Vom finanţa în continuare, după aprobarea Fondului de Mediu, programul pentru reînnoirea parcului auto naţional – vechiul „Rabla Clasic”, prin care fiecare dintre noi care avem acasă o maşină mai veche de opt ani, să putem să o dăm şi să primim printr-un ecobonus de 6.500 de lei, acelaşi pe care l-am dat anul trecut, să putem cumpăra o maşină nouă.
În acelaşi timp, toate valorile şi pentru hibrid, şi pentru cele care au emisii de carbon sub 130 de grame au aceleaşi sume, respectiv 1.000 şi 1.500 de lei”, a declarat ministrul.

Programul „Rabla Plus”, „cu referire directă la maşinile pur electrice”, va avea acelaşi ecobonus de 10.000 de euro, potrivit ministrului, scrie News.
„Anul trecut, acest program a fost un succes, iar comparativ cu anul precedent 2016, numărul maşinilor electrice introduse pe piaţă, şi pe care românii au dorit să le achiziţioneze a fost de peste 1.000. În acelaşi timp, se păstrează ecobonusul de 4.500 de euro pentru maşinile hibrid plug-in”, a precizat Gavrilescu.

În acest sens, ministrul Mediului a afirmat că „săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu toţi „benzinarii”, astfel încât să le aducem la cunoştinţă că ar trebui ca fiecare să poată să-şi doteze locaţiile cu astfel de staţii de reîncărcare iar dezvoltarea infrastructurii să fie făcută şi în consonanţă cu dezvoltarea infrastructurii mari din România, adică pe drumurile naţionale, pe drumurile expres sau pe lungimea autostrăzilor, astfel încât să nu pleci de acasă şi să te lase maşina în drum”.

O nouă ediţie a programului „Casa Verde” va continua anul acesta, potrivit ministrului. „Vom continua programul „Casa verde”.

Anul trecut am reuşit să analizăm 12.000 de dosare în şase luni. Şi anul acesta subvenţionăm acest program şi dorim să-l extindem şi pentru instituţiile publice, tot ce înseamnă primării…”, a explicat ministrul Mediului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet