Lansarea a avut loc la ora prevăzută, 14:21 GMT, de la baza aeriană americană de la Cape Canaveral (Florida).

Deocamdată nu se cunosc cauzele acestui accident. NASA a anunțat doar că a fost vorba de o "anomalie", fără a oferi și alte detalii.

Aceasta a fost cea de-a 19-a lansare a unei rachete Falcon 9, cu o înălțime de 63 de metri, începând din 2010 și respectiv a șaptea misiune de reaprovizionare a ISS desfășurată de compania SpaceX, în cadrul unui contract cu NASA. Acest contract prevede realizarea a 15 misiuni de reaprovizionare a avanpostului orbital și are o valoare de peste 2 miliarde de dolari.

Echipajul ISS dispune de provizii pentru încă 4 luni în spațiu, iar din acest punct de vedere acest accident nu va modifica activitățile normale desfășurate pe orbită.

Situația devine complicată însă în contextul în care și o capsulă rusă de reaprovizionare, Progress, lansată în aprilie, nu a reușit să ajungă la ISS, iar cea de-a doua opțiune a NASA, oferită de compania Orbital ATK, nu este disponibilă în urma unui accident produs la ultima lansare ce a avut loc în luna octombrie. Rusia urmează să lanseze o nouă capsulă Progress de aprovizionare în cursul zilei de vineri.

Capsula Dragon pierdută duminică avea la bord 2,477 kg de alimente, haine, echipamente și reactivi pentru experimentele științifice desfășurate în laboratoarele ISS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet