Pentru depistarea celor care au depăşit viteza legală, s-au folosit toate autospecialele dotate cu echipamente video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, dar şi cinemometrul portabil model TruCAM.

De vineri până duminică poliţiştii au oprit pentru control peste 500 de vehicule, peste 320 de conducători auto fiind sancţionaţi pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Totodată poliţiştii rutieri au întocmit 13 dosare penale, pentru tot atâtea infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum pe care s-au deplasat, 22 de conducători auto au rămas fără permisul de conducere pentru 90 de zile .

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză, să evite depăşirile neregulamentare, să acorde prioritate de trecere atunci când este cazul, să se asigură că pasagerii din autovehiculul pe care îl conduc au montate sistemele de siguranţă şi să adopte în permanenţă o conduită preventivă în trafic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și