Agenția MEDIAFAX prezintă principalele evoluții într-un caz care probabil va rămâne în atenție mult timp de acum încolo:

Ancheta

- Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispației Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani din Olt, a fost arestat sâmbătă, după audieri-maraton. Autorul nu și-a recunoscut faptele, iar în fața anchetatorilor a spus că a făcut focul în curte, în care au fost găsite resturi umane, doar pentru a se feri de țânțari. Bărbatul neagă că o cunoaște pe copilă sau că a transportat-o cu mașina.

- La percheziţiile domiciliare din Caracal, de la casa suspectului, procurorii şi poliţiştii au găsit, în cenuşa aflată într-un butoi metalic, mai multe fragmente de oase calcinate şi 21 bucăţi de dinţi de natură umană. Mai mult, în cenușă erau inele, iar în mașina bărbatului era un cercel al Alexandrei, identificat de mama ei.

- Polițiștii au cerut ajutorul scafandrilor pentru a căuta în lacul din apropierea casei suspectului. După circa 9 ore de căutari, scafandrii s-au retras sâmbătă seara. Surse judicare susțin însă că nu au găsit nimic suspect.

- Apelurile Alexandrei la 112 au venit de pe telefonul mecanicului auto, a declarat avocatul numit din oficiu pentru apărarea lui Gheorghe Dincă.

Emoții

- Alexandru Cumpănaşu, care este preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României și unchi al victimei, i-a acuzat pe polițiști că l-ar fi pus pe tatăl Alexandrei să spargă ușile la descinderi, spunându-i că e bun de plată „dacă fata a fugit cu vreunul”.

- Tot sâmbătă s-a aflat că părinții Alexandrei au fost sunați joi de pe un număr privat pentru a li se spune că fata este bine și a plecat din țară. În același fel, în aprilie, bunicul Luizei Mihaela, o tânără de 19 ani și ea dată dispărută, a fost sunat pentru a i se spune că nepoata lui este bine, în Elveția.

- Lipsa unui cadavru a alimentat speranța părinților. Mama Alexandrei a declarat că speră ca fiica ei să fie în viață, gândindu-se, în primul rând la faptul că suspectul nu a recunoscut nicio faptă.

- Parchetul General a anunțat că autorizația de percheziție a fost emisă la 3:05 și pusă în aplicare la 6:00 dimineața. Un raport al procurorului de caz menționează că mandatele s-au dat ofițerului de serviciu de la Poliție în jurul orei 3:15, acesta spunând că la Poliție nu mai e nimeni.

- Mătușa Luizei Mihaela, fata dispărută în aceleași circumstanțe ca Alexandra, acuză polițiștii că atunci când mama și bunica fetei au mers la postul de la Coșoveni pentru a reclama dispariția, li s-a spus: „Lăsați, doamnă, că am mai avut cazuri și au găsit fetele după doi ani” .

Noi percheziții

- Ora 17:00. Gheorghe Dincă, principalul suspect, a fost adus sâmbătă după-amiaza înapoi la casa unde erau rămășițele umane. Audierile au durat mai bine de 7 ore, iar la percheziții a participat și soția lui, Elena. Femeia trăiește în prezent cu un fiu al ei în Deveselu, după ce suspectul a bătut-o crunt în umă cu două săptămâni.

- Una dintre persoanele care îl cunoaște de mic copil pe Gheorghe Dincă spune despre acesta că este un om extrem de violent. Și-a lovit copiii în repetate rânduri și a primit interdicție să mai plece în Italia, după ce ar fi încercat să o agreseze pe o tânără.

- Oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă par umane, dar vechi, au declarat surse apropiate anchetei de la Caracal. Se pare că și cenușa recoltată este veche, ceea ce îngreunează ancheta.

Citește mai mult pe Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și