"Cât despre dispecerizarea integrată, poate că țara cea mai avansată în acest sens rămâne Finlanda, unde într-un dispecerat se face absolut totul (...) Germania are modelul în care există partea medicală cu partea de pompieri în același loc, în majoritatea Germaniei, iar asta este acum faza în care ajungem. (...) În toată Europa se discută acum mult mai mult despre integrarea dispecerizării și deciziei, așa că suntem sigur pe calea cea bună și cred că facem niște pași înaintea multor țări din Uniunea Europeană", a declarat Arafat.

El a adăugat că România a reușit să se claseze pe un loc fruntaș în Uniunea Europeană și în ceea ce privește implementarea numărului unic de urgență 112.

"România, pe linia dispecerizării, este una dintre puținele țări care a reușit să implementeze 112 ca număr unic de urgență, comparativ cu alte țări care au rămas și cu 112 și cu numerele vechi, ceea ce crează foarte multe confuzii", a apreciat secretarul de stat.

Raed Arafat a participat vineri, la Pitești, la inaugurarea dispeceratului comun al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și Serviciului Județean de Ambulanță.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet