Doamna Bachelot a declarat, în cadrul unei emisiuni de televiziune a canalului D8, că Nadal a fost suspendat pentru dopaj în 2012. "Se știe că accidentarea sa, care a durat șapte luni, s-a datorat cu siguranță unui control pozitiv", a afirmat Bachelot, care a fost ministru al Sănătății și Sportului între 2007 și 2010.

Antrenorul și unchiul campionului iberic, Toni Nadal, a anunțat că jucătorul va lua măsurile legale împotriva lui Roselyne Bachelot, pe care a calificat-o drept "imbecilă".

"Sunt surprins de ceea ce spun oamenii pe stradă, dar să facă asta o fostă conducătoare mi se pare incredibil. Nu știu ce motive are această doamnă pentru a spune așa ceva, însă este evident că nu cunoaște tenisul și lumea sportului. Avocații lui Rafa lucrează deja pentru a adopta toate măsurile posibile și cele mai dure împotriva ei. În această lume, în loc să se stabilească vinovăția unei persoane, trebuie să-și demonstreze nevinovăția. Această femeie este o imbecilă", a reacționat Toni Nadal într-un interviu acordat postului de radio RAC 1.

Aflat în Statele Unite cu ocazia Mastersului 1.000 de la Indian Wells, Rafael Nadal a profitat miercuri de situația generată de cazul Mariei Șarapova pentru a respinge acuzațiile recurente de dopaj care îl vizează.

"Nu am avut niciodată tentația de a face ceva interzis. M-am ținut mereu departe de dopaj. Sunt un jucător complet curat, am muncit atât de mult în cursul carierei mele, așa că nu voi lua niciodată nimic pentru a revenit mai rapid după accidentări", a afirmat el în cursul unei conferințe de presă.

Nadal, care are în palmares nouă titluri cucerite la Roland Garros, a făcut în mod regulat obiectul zvonurilor legate de dopaj, mai ales în perioada în care domina cu autoritate circuitul profesionist, așa cum s-a întâmplat în 2010, când a câștigat trei dintre cele patru turnee de Mare Șlem ale anului, plus Turneul Campionilor de la finalul sezonului.

Campionul iberic a fost vizat, totodată, de suspiciunile declanșate în țara sa de afacerea Fuentes, medicul care a participat la operațiuni de dopaj pentru mai multe nume mari din ciclismul profesionist și, conform zvonurilor, și din fotbal și tenis.

"Am auzit aceste acuzații de dopaj care mă privesc, iar acest lucru a început să mă obosească puțin", a recunoscut el.

"Cred în valorile sportului. Sportul are valoare de exemplu pentru societatea noastră, pentru copii, și nu voi face ceva împotriva acestui lucru. M-aș minți în primul rând pe mine, nu pe adversarii mei. Mă interesează toate sporturile, deci atunci când se întâmplă ceva negativ în lumea sportului, sunt trist", a adăugat Nadal, aflat în acest moment pe locul 5 în clasamentul ATP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet